Seçimleri Öncesinde Avrupa Parlamentosu

Marmara Avrupa Haftası kapsamında Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi ile ortak bir toplantı düzenlendi. 8 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 14.00'te M.Ü. Anadoluhisarı Yerleşkesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Seçimleri Öncesinde Avrupa Parlamentosu" başlıklı toplantıya öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Toplantı'nın oturum başlaklığını Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Fransızca) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Bali üstlendi.

İlk konuşmacı Marmara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsü AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Emirhan Göral Avrupa Parlamentosu'nun AB'nin karar alma sürecindeki artan önemine vurgu yaparak AP seçimlerine gidilen bu süreçte halkın ilgisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Daha sonra söz alan Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Vardar ise AB'de demokrasi sorunu ve artan aşırı sağ partilerin yükselişi üzerinden Avrupa Parlamentosu seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Oturumun son konuşmacısı ise SBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Merve Özdemirkıran oldu. Dr. Özdemirkıran Fransa özelinde bir inceleme ile AP seçimlerine yönelik Fransız kamuoyunun tutumu üzerine değerlendirmelerde bulundu. Katılan öğretim üyeleri ve öğrencilerin soru ve yorumlarıyla toplantı saat 16.00'da sona erdi.