Marmara Üniversitesi AB Bilgi Merkezi

Marmara Üniversitesi AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Marmara Üniversitesi arasında 21 Eylül 2012 tarihinde imzalanan protokol ile faaliyetlerine başlamıştır. Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi’nin amacı, genel olarak, Avrupa Birliği hakkında toplumu bilgilendirmektir. Bu bağlamda, başta üniversiteler ve bakanlıklar olmak üzere çeşitli kamu kurumlarıyla, STK’larla, KOBİ’lerle, belediyelerle ve okullarla işbirliğine gidilerek ortak çalışmalar yapılmakta ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

AB Bilgi Merkezleri

AB Bilgi Merkezleri 21 ilde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van) faaliyet göstermektedir. İstanbul’da biri Marmara Üniversitesi biri de Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde olmak üzere 2 AB Bilgi merkezi vardır.

Bilgi merkezleri, AB hakkında ve AB-Türkiye ilişkileri hakkında toplumu bilgilendirmeyi, topluma yönelik doğru ve düzenli bilgi akışını sağlamayı amaçlamaktadır.

Efsun Çelik Yücel
Marmara Üniversitesi AB Bilgi Merkezi Koordinatörü

E-posta: efsuncelik80yahoo.com
Telefon: 0216 336 33 35
Faks: 0216 347 45 43

Bu sayfa Avrupa Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 15.10.2018 13:46:31 tarihinde güncellenmiştir.