Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile AB Üzerine...

BÜYÜKELÇİ FARUK KAYMAKCI MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

fk_02.jpeg (204 KB)

Dışişleri Bakanlığı ile Marmara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsü'nün 7 Aralık 2021 Salı günü gerçekleştirdiği toplantıda Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı konuk oldu. Toplantıya Avrupa Araştırmaları Enstitüsü, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Eğitim Fakültesi başta olmak üzere farklı bölümlerden öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı.

hk_02.jpeg (241 KB)

"AB Sürecimiz ve Gençler için Fırsatlar" başlıklı konferansın oturum başkanlığını Avrupa Araştırmaları Enstitüsü'nün Kurucu Müdürü Prof. Dr. Halûk Kabaalioğlu üstlendi. Konuşmacı Faruk Kaymakcı'nın kısa özgeçmişinden de söz eden Prof. Dr. Kabaalioğlu, AB konularına hakim bir diplomat olan Büyükelçi Kaymakcı'nın Bakan Yardımcısı olmasının Türkiye-AB ilişkileri açısından önemini de hatırlattı.

salon_genel.jpeg (106 KB)

Büyükelçi Kaymakcı konuşmasında Türkiye-AB ilişkilerinin mevcut durumu üzerine bazı değerlendirmeler sunmasının ardından dinleyicilerin çevrimiçi katılabilecekleri bir platform üzerinden Türkiye-AB ilişkileri ve AB'nin genel algısı üzerine bir anket uygulaması gerçekleştirdi.

fk_05.jpeg (83 KB)

100 kişinin üzerinde bir katılımcı grubunun yer aldığı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı'nın interaktif bir sunumla gerçekleştirdiği toplantının sonuçları da Türkiye-AB ilişkileri açısından önemli bir noktaya dikkat çekti. Anketin başlarında sorulan Türkiye'nin AB'ye girmesine yönelik desteği ölçen soru, anketin sonunda tekrar soruldu. Başlangıçta daha düşük destek gözlenirken, Büyükelçi Kaymakcı'nın bilgilendirmelerinin ardından aynı soruya dinleyicilerin neredeyse tamamı destekler yönde yanıt verdi.

enstitu_01.jpeg (126 KB)

Toplantıda hazır bulunan Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz da Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı'ya Erasmus+ Programı kapsamındaki başarılı işbirliği sebebiyle teşekkürlerini iletti.

Bu sayfa Avrupa Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 10.12.2021 23:45:02 tarihinde güncellenmiştir.