Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ziyareti

Enstitümüz AB İktisadı Anabilim Dalı öğrencileri, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu öğrencilerinin de katılımıyla 10 Mart 2017 tarihinde Ankara’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı ziyaret ettiler. Enstitü Müdür Yardımcısı ve AB İktisadı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İmre Ersoy’un da katıldığı Üniversite Bilgilendirme Toplantısı’nda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın idari yapısına, işlevlerine ve temel iletişim araçlarına ilişkin bilgilendirme sunumlarını içeren yaklaşık dört saatlik bir etkinlik gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın işe alım süreci ve kariyer olanaklarına değinilen öğrenciler soru-cevap bölümünde yetkililerden bilgi aldı. Geleneksel hale gelen toplantı katılımı TCMB müze ziyareti ile bu sene daha da renkli geçti. TCMB’nin kuruluşundan sanat koleksiyonlarına, banknot basımının tarihsel sürecinden değerli parçalara kadar birçok farklı eserlerin yer aldığı müze ziyaretinin ardından Üniversite Bilgilendirme Toplantısı sona erdi.

Bu sayfa Avrupa Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 17.05.2017 16:34:48 tarihinde güncellenmiştir.