7-11 Mayıs 2018 Marmara Avrupa Haftası Etkinlikleri

Marmara Üniversitesi AB Enstitüsü ve İKV AB Bilgi Merkezi işbirliğiyle 7-11 Mayıs 2018 tarihlerinde “Avrupa Haftası”  bir dizi konferans ve müzik dinletisi ile kutlandı.

Avrupa Haftası etkinlikleri, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Korusu'nun müzik dinletisi ile başladı.

Etkinlik haftasının açılış konuşması, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Recep Bozdoğan tarafından gerçekleştirildi.

İlk gün etkinlikleri, Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul tarafından verilen "Avrupa Birliği’nde Yaşamı Keşfetmek ve Sağlıklı Yaşam" konferansı ile sona erdi.

Avrupa Haftası Etkinliklerinin ikinci günü, "Almanya’da Yükseköğrenim ve Burs Olanakları" başlıklı oturum ile başladı.

Günün ikinci oturumu, AB Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Selim Yenel'in konuşmacı olduğu "Varna Liderler Zirvesi Sonrası Türkiye-AB İlişkileri Üzerine Bir Değerlendirme" başlıklı konferans ile devam etti.

Etkinliklerin üçüncü gününde, AB Uzmanı Can Baydarol ile "Avrupa Birliği ile Türkiye Arasındaki Karayolu Taşımacılığında Kota Sorunu ve Çözüm Önerileri" konusu ele alındı.

Marmara Avrupa Haftası Etkinlikleri, İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İKV Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu ve İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas'ın katılımları ile gerçekleşen "Avrupa Birliği ile Türkiye Arasındaki Gümrük Birliği Süreci: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı konferans ile sona erdi.

Bu sayfa Avrupa Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 08.06.2018 14:40:06 tarihinde güncellenmiştir.