2022 MAH kapsamında Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Burs Tanıtım Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

9 Mayıs Avrupa Günü münasebetiyle M.Ü. Avrupa Araştırmaları Enstitüsü tarafından  düzenlenen Marmara Avrupa Haftası Etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs 2022 tarihinde Göztepe Yerleşkesi Enstitüler Binası Konferans Salonu’nda Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Eğitim Danışmanı Murat KEMALOĞLU; “Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD)” başlıklı burs tanıtım toplantısını gerçekleştirilmiştir.

DAAD_Sahne.JPG (3.47 MB)

Murat Kemaloğlu, Almanya’da yükseköğretimde burs olanakları olarak çerçevesini çizdiği sunumunda ilk olarak DAAD burs tanıtımında kısmında dünyanın en büyük burs veren kurumu olarak stratejik hedeflerinden bahsetmiştir. 1925 yılında kurulan DAAD’ın dünyadaki irtibat noktaları, Türkiye’deki faaliyetleri ve bu faaliyetlerin burs bağlamındaki ilişkilerine odaklanan Kemaloğlu, Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğiyle Almanya’daki burs fırsatlarının nasıl bir süreci olduğunun ayrıntılarına girmiştir.

DAAD_Salon_1.JPG (2.29 MB)

Almanya’da yükseköğrenim ve araştırmanın ele alındığı sunumun ikinci bölümünde Murat Kemaloğlu neden Almanya’da eğitim alınmasının gereklilikleri, Almanya’daki üniversitelerin burs için hangi şartları aradıkları, nasıl alım yaptığı, burs başvuru sürecin nasıl işlediğini yönelik sıralı adımlarının aktarmıştır. Lisans yüksek lisans ve doktora başvurularının Almanya’daki kamuya ait üniversitelerde hangi koşullar baz alınarak seçildiği, başvuru dönemleri, başvurularda istenen belgeler, başvurunun hangi araçlar üzerinden yapılabileceği gibi teknik ayrıntılara dair düzenlemeler Kemaloğlu tarafından açık bir şekilde ifade edilmiştir.

DAAD_sunuş.JPG (3.55 MB)

Başvuru kabulü sonrasında vize başvurusu, Almanya’da gidilecek eyaletler ve kentlere göre verilecek burs miktarı gibi konuların anlatılmasının ardından bursun hangi amaçlar için kullanılabileceği, süresi gibi ileri adımlar da sunumda Murat Kemaloğlu tarafından katılımcılara örnekler üzerinden anlatılmıştır. Özellikle DAAD TEV Ortak Yüksek Lisans Bursu, Doktora Bursu, Araştırma Bursu ve Yeniden Davet Bursu gibi farklı seviyelerde burs seçenekleriyle ilgili yararlanabilecek siteler konuşmacı Murat Kemaloğlu’nun sunumunda dinleyicilerle paylaşılmıştır.

DAAD_Salon.JPG (2.23 MB)

Burslara başvurmak isteyen muhtemel bursiyer adaylarının sormak istedikleri sorular için verilen iletişim bilgileriyle tanıtım toplantısının sunum kısmı tamamlanmıştır. Toplantının soru cevap bölümünde katılımcılar DAAD Eğitim Danışmanı Murat Kemaloğlu’na lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerine göre hangi üniversitelerin kendileri için uygun olabileceklerine dair sorular yönelterek Almanya’da yükseköğretim burs olanakları için faydalı bilgiler edinmişlerdir.

 

 

HIZLI ERİŞİM