TCMB Ziyareti

Marmara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsü öğrencileri 26 Nisan 2019 tarihinde Ankara’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı ziyaret ettiler. Öğrenciler, AB İktisadı Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. İmre Ersoy’un eşliğinde Üniversite Bilgilendirme Toplantısına katıldılar. Dört senedir Avrupa Araştırmaları Enstitüsünün katıldığı ve gelenek haline gelen toplantı yaklaşık dört saat sürdü. Bilgilendirme toplantısının ilk bölümünde Merkez Bankası’nın kurumsal yapısı ve görevleri,  Para Politikası çerçevesi ve Fiyat İstikrarı ile ilgili bilgi verildikten sonra Mini Yarışma, Herkes için Ekonomi ve Elektronik Veri Dağıtım Sistemi’nin tanıtılması bölümlerine geçildi. Daha sonra TCMB Kariyer Olanakları anlatıldı ve program soru & cevap kısmıyla sona erdi.