Almanya’da Yükseköğretim, Araştırma İmkânları ve DAAD Bursları

Avrupa Araştırmaları Enstitüsü ile Fen Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği toplantıda; Öğretim üyeleri ve öğrencilere Almanya’da araştırma imkanları sağlamaya yönelik burslar hakkında detaylı bilgi verildi. Öğrenci ve öğretim üyelerinin ilgiyle takip ettiği oturumun başkanlığını Marmara Üniversitesi Alman Dili Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Balcı üstlendi.

Konferansta Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Eğitim Uzmanı M. Murat Kemaloğlu detaylı bilgilerin verildiği bir sunum yaptı. Konferansa katılan farklı disiplinlerden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Kemaloğlu’na Almanya'daki eğitim sistemi ve DAAD bursları hakkında sorular da yönelttiler.