"Avrupa Birliği’nde Staj ve Yüksek Lisans Olanakları" konulu Bruxircle Toplantısı

Avrupa Birliği'nde Staj ve Yüksek Lisans Olanakları

4 Kasım 2021 tarihinde Avrupa Araştırmaları Enstitüsü’nün ev sahipliğinde Bruxircle toplantısı gerçekleşti. Çevrimiçi olarak yapılan toplantının başlığı “Avrupa Birliği’nde Staj ve Yüksek Lisans Olanakları” idi. Toplantıda konuşmacı, Prof. Dr. İmre Ersoy moderatörlüğünde, Bruxircle platformu Kurucu Genel Direktörü Işıl Ergeç oldu. Kendi tecrübelerinden yola çıkarak Ergeç başlangıçta, Erasmus Öğrenim ve Staj hareketliliği, Jean Monnet Burs Programı, Avrupa Koleji’nde eğitim ve T.C. Dışişleri Bakanlığı ve AB Başkanlığı’nın bu kapsamda sunduğu burs olanakları gibi öğrencilerimizin aşina olduğu programlardan bahsetti. Daha sonra ise Belçika ve Hollanda‘da İngilizce yüksek lisans programları, Avrupa Komisyonu Bluebook Staj Programı, Avrupa Parlementosu Schuman Staj Programı, T.C vatandaşları için AB Kurumlarında iş olanakları, Belçika’da bulunan Türk Dış Temsilciliklerinde ve Bruksel’de Temsilciliği bulunan Türk STK’larında çalışma olanakları gibi konular hakkında konuşuldu. Öğrencilerimizin ilgiyle izlediği ve sorularıyla renklendirdiği buluşma toplam iki saat sonunda yurt dışı tecrübenin önemine değinerek  ve “Hazırlanın, Başvurun, Reddedilmekten de Çekinmeyin” mottosuyla sona erdi.

Ekran Resmi 2021-11-04 20.00.15.png (885 KB)