Volkan Bozkır ile “Türk Dış Politikası ve Avrupa Birliği Süreci” üzerine konuştuk.

volkan_bozkir_2.jpeg (1016 KB)

Marmara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsü olarak 17 Mart 2022 tarihinde, Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanlığı’nı yürütmüş olan TBMM İstanbul Milletvekili Sayın Volkan Bozkır’ı konuk etmiş bulunmaktayız.

Enstitü kurucu müdürümüz Sayın Prof. Dr. Haluk Kabaâlioğlu’nun oturum başkanlığını üstlendiği seminerde Büyükelçi Volkan Bozkır “Türk Dış Politikası ve Avrupa Birliği Süreci” başlıklı bir konuşma yapmıştır.

volkan_bozkir_3.jpg (390 KB)

Son dönemde bölgemizde ve dünyada meydana gelen sıcak gelişmeler neticesinde Türkiye’nin yürütmüş olduğu Dış Politikanın merkeze alındığı oturumda Avrupa Birliği’nin bölgesel meselelere yaklaşımı ve Türkiye ile olan ilişkileri de ele alınmıştır. Konferansa alanında derinlemesine araştırmalar yapan farklı üniversitelerden  akademisyenler de dinleyici olarak katılmıştır. Akademisyen ve öğrencilerin sorularıyla daha da zenginleşen toplantı soru-cevap-yorum bölümü ile sona ermiştir.

volkan_bozkir_4.jpg (372 KB)

Oturumun sonunda Enstitü bölüm öğrencileri ve katılımcılarla geleneksel hale gelmiş olan aile fotoğrafı çekilmiş ve bir sonraki konferans için taraflar sözleşmişlerdir.