MARMARA ÜNİVERSİTESİ 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANSÜSTÜ SINAVLARA ve MÜLAKATLARA KATILACAK ADAYLARA

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Lisansüstü Mesleki Bilgilendirme Sınavları ve/veya Mülakatları salgın döneminde aldığımız önlemler kapsamında adayların ve tüm görevlilerin sağlıklı bir sınav gerçekleştirebilmesi için Anabilim/Anasanat Dalı Program/Sınav Komisyonu Başkanları tarafından bir düzenleme yapılarak sınav giriş belgelerinde bildirilen tarih, yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

Adayların sınava katılabilmeleri için sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi ve “riskli değil” durumundaki Hayat Eve Sığar (HES) Koduna veya sınav günü itibarıyla en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporuna sahip olmaları gerekmektedir.

COVID-19 önlemleri kapsamında, adaylar ve görevliler kendi tıbbi maskeleriyle ve siperlikleriyle ve/veya el antiseptiği ile geleceklerdir ayrıca adaylar ve görevliler için sınav binası girişlerinde maske ve dezenfektan bulundurulacaktır.

Adaylar arasında ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum güçlüğü şikayeti olanların mutlaka sınav görevlilerine, başvuru sayfası - basvuru.marmara.edu.tr bağlantısından “destek” talebi oluşturarak sınavdan önce durumunu bildirmesi gerekmektedir.

Online (Çevrimiçi) Mesleki Bilgi Değerlendirme sınavı ve mülakatlar

• HES kodu sorgulamasına göre “riskli” olan COVID-19 hastası veya temaslı adaylar sınava alınmayacaklardır; bu durumdaki adaylar ayrıca çevrimiçi sınav ve mülakat için başvuruda bulunmayacaklardır. Sınav tarihi ve saatinde riskli durumdaki adayların bilgileri Rektörlük tarafından sorgulanarak ilgili Enstitü ve Anabilim dallarıyla paylaşılacaktır.
  • Yurtdışında bulunan ve sınava katılma imkanı olmayan adaylar (kısıtlama, yasak, hastalık, karantina gibi), https://oidb.marmara.edu.tr/yurtdisindaki-adaylar-icin-online-lisansustu-mesleki-bilgi-degerlendirme-sinavi-ve-mulakat-basvuru bağlantısından mesleki bilgi değerlendirme ve mülakatlara çevrimiçi katılabilmek için 22.08.2021 Pazar günü saat 16:59’a kadar başvuruda bulunacaklardır. Başvurusu uygun bulunan adayların bilgileri Rektörlük tarafından ilgili Enstitü ve Anabilim/Anasanat dallarıyla paylaşılacaktır.
  • Çevrimiçi sınavlara katılması Rektörlük tarafından uygun bulunan adaylara sınava girecekleri programla ilgili Anabilim/Anasanat Dalı Program/Sınav Komisyonu Başkanı tarafından Mesleki Bilgi Değerlendirme ve Mülakat Sınavlarının yapılacağı tarih ve saat ile birlikte hangi çevrimiçi (online) platform üzerinden yapılacağı adayların başvuru sisteminde kayıtlı elektronik posta adresine bildirilecektir.

Adayların elektronik posta adreslerinin doğru/güncel/geçerli olması gerekmektedir.

Sağlıklı günler ve başarılar dileriz.