“Avrupa Birliği’nde Kadın ve Gençlik Hakları” projesi kapsamında “Demokrasi için Siyasal Katılımın Önemi: Gençlerin Demokratik Katılımı” Semineri / Prof. Dr. Serhat Güvenç

Serhat Güvenç.jpeg (67 KB)

“Avrupa Birliği’nde Kadın ve Gençlik Hakları” projesi kapsamında Marmara Grubu Vakfı’nın düzenlemiş olduğu “Demokrasi için Siyasal Katılımın Önemi: Gençlerin Demokratik Katılımı” başlıklı seminer 24 Ekim’de enstitümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Seminerin başlangıcında AB ve İnsan Hakları Platformu Başkanı Müjgân Suver proje hakkında kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. Seminerde Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Prof. Dr. Serhat Güvenç, kendi deneyimlerinden yola çıkarak Türkiye’nin demokratikleşme süreçlerini ve demokrasiye katılım mekanizmalarını dinleyicilerle paylaştı. Özellikle gençlerin siyasal katılımının önemini vurgulayarak, öğrencileri bu doğrultuda teşvik edici örnekleri ve mevcut mekanizmaları paylaştı. Sivil toplum inisiyatiflerinin demokratik katılımı kuvvetlendirmedeki değerinin altını çizerek öğrencileri bu doğrultuda özellikle yönlendirdi. Seminer soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Katılanlar.jpg (87 KB)